Zeneblog és zeneszemle

Zenevadászat

Zenevadászat

Fekete Zaj 2011 - harmadjára a Mátrában

2011. augusztus 01. - zenevadasz

Fekete Zaj 2011

FEKETE ZAJ 2011 - KONCERTFOTÓK ÉS VIDEÓK

Idén harmadjára lepik el Mátrafüred / Sástó 500 m magasságban fevő kempingjét a dark - gothic, stoner, black metal, experimentális rock vagy épp a rockabilly műfaj kedvelői. A Fekete Zaj szerény véleményünk szerint messze az ország legszínvonalasabb zenei fesztiválja, ahol immár három színpadról szól majd a zene, de a koncertek mellett egy kiállítás is lesz - Kocsis Eszter az új, sátras színpadon mutatja be műveit Kihalt Állatok Kertje címmel.

 

A fesztiválbérlet is rendkívül baráti áron kapható (igaz már drágább, mint pl. két hónappal ezelőtt, de még így is annyiba kerül, mint kb. fél nap mondjuk a Szigeten). Nem csak a jegyár baráti, hanem az eddigi Fekete Zaj fesztiválok  légköre is alapvetően az volt - és alighanem most sem lesz ez másképp.

A legnagyobb húzónév egyértelműen a norvég Ulver lesz, továbbá a Pozvakowski. vagy a viszonylag újnak számító Dereng (enyhe túlzással VHK / IHM kollaborációként is tekinthetünk rájuk) is igazi csemegének számítanak a magyar zenei életen belül. Az Anathema kapcsán ismerős Leafblade 2 koncertet is ad, és itt lesz a Woven Hand is, hogy immár sokadik alkalommal bemutassa hazánkban altcountry jellegű zenéjét. míg a Watch My Dying hosszú idő után itt lép fel újra két gitárral.

Egy kis ízelítő az idei fellépőkről:

  • Dereng, Leafblade, Yellow Spots + Voodoo Allen, Choice With No Voice: CSÜTÖRTÖK - 2011.08.04.
  • Ulver, Pozvakowski, Watch My Dyning, Negura Bunget, Corrodal, Virrasztók: PÉNTEK - - 2011.08.04.
  • Wovenhand, Lisa Cuthbert, Képzelt Város. MEMENTO MORI Nap: Hiteljugend, Entrópia Architektúra, Pornography (The Cure tribute)

Ajánló: a 2009-es és 2010-es Fekete Zaj fesztivál képes kivonata és a Fekete Zaj hivatalos oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://zenevadaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr333120506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása