Zeneblog és zeneszemle

Zenevadászat

Zenevadászat

Motörhead koncert 2011-ben is, most a Szigeten

2011. július 31. - zenevadasz

MotörheadLemmy személye kiválóan igazolja, hogy az öreg rocker nem vén rocker - persze nem sok hozzá hasonló 60 év körüli frontember áll ilyen fitten a deszkákra (na jó, vannak azért páran, és a VHK Grandpierre Attilája szintén hasonló korú, és hát színpadi intenzitásban talán túl is szárnyalja Lemmyt).

A Motörhead és Lemmy eddigi pályafutásáról már több könyv és egy film is készült, a zenekar hatása pedig igen jelentősnek mondható, és közel sem csak egy stílusra korlátozódik - a metálosok és a punkok is egyaránt kedvelik, tulajdonképp mindkét műfaj megjelenik a korongokon. Hazánkban többek között a Tankcsapda hordozza a Motörhead stílusjegyeit, de a Bomber zenekar neve is elég egyértelműen takarja Lemmyék hatását.

Szóval a tavalyi Hegyaljás Motörhead koncert után egy évvel ismét itt vannak - 2011-ben azonban nem a Tokaji borok hazájába, hanem Budapestre, azon belül is a Sziget Fesztiválra látogat a mindeközben The Wörld Is Yours címmel egy kiváló lemezt is is megjelentető "veterán" rock & roll csapat, hogy ismét megmutassák, hogy is kell ezt a műfajt sallangmentesen, lazán, de erőteljesen nyomni.

Motörhead koncert, Sziget Fesztivál: 2011. augusztus 10. - 20:30 - Rock - Metal Nagyszínpad

Szomorú aktualitás: nemrég távozott az élők közül (61 évesen) Michael “Würzel” Burston, a Motörhead egyik korábbi gitárosa.

Videós ízelítő - Motörhead - The Wörld Is Yours turné 2011.

Motörhead Tour 2011 - The World Is Yours from gustavovara.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenevadaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr663114594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása